Pielea este invelisul care acopera toata suprafata corpului nostru. Ca toate celelalte organe, ea este un organ cu functii multiple si este cel mai mare organ a corpului uman. Este constituita din 70% apa, elemente minerale, substante organice, enzime si vitamine.
Pielea este un barometru al sanatatii noastre, existand o stransa legatura intre starea fiziologica generala si piele. De aceea , ea trebuie intretinuta in perfecta stare de curatenie, ca sa-si poata indeplini functiile sale indispensabile vietii.
Ea este alcatuita din trei straturi: epiderma, derma si hipoderma.
Epiderma creste activ si produce continuu celule noi ce sunt impinse mereu in afara, inlocuindu- le pe cele vechi (moarte).
Derma se afla sub epiderma si este un strat mai gros. Ea are un tesut conjunctiv format din celule conjunctive de forme diferite si o substanta intercelulara alcatuita dintr-o retea de fibre subtiri elastice datorita carora pielea se poate intinde si destinde(elasticitate).
Aceasta elasticitate se datoreaza prezentei a doua substante: colagen si elastina.
Colagenul se degradeaza prin fierbere si devine gelatinos. Fibrele de colagen contin siliciu, care are rolul de hidratare.
Elastina poate fi alterata de: potasiu, alcool, nicotina, hipnotice si are rol elastic.
Cu varsta elasticitatea scade favorizand aparitia ridurilor.
Pielea indeplineste u rol important in mentinerea sanatatii si itegritatii noastre, constituind un invelis protector impotriva mediului exterior, fiind o bariera impotriva microbilor si indeplinind cu scces functia de aparare a organismului de lovituri, sangerarii etc. indeplinita de stratul cornos de celule moarte.
In general, orice dereglare a organismului se citeste pe fataca intr-o oglinda. Cosmetica moderna se axeaza si pe prevenirea si vindecarea bolilor de piele, deoarece nu se poate concepe frumusete fara sanatate.
Expunerea excesiva la soare duce la deshidratarea, asprirea si vestejirea pielii.
Oboseala se oglindeste, deasemenea, pe fata. Lipsa de vitamine, mai ales a vitaminelor A si F, duce la deshidratarea si uscarea pielii.
O piele sanatoasa, curata si intacta este oglinda sanatatii intregului organism.
Ladys va pune la dispozitie produse pentru curatarea tenului, produse antiacneice, produse demachiante, creme de zi si de noapte, creme anti- rid, etc.

error: Content is protected !!