ulei de trandafir

Balsam cu ulei de trandafiri si acid hialuronic

Trandafirii au fost dintotdeauna simbolul frumusetii, al puritatii si al dragostei, fara indoiala este cea mai frumoasa floare din lume cu un parfum incomparabil, nenumarate povesti, legende si mituri. Chiar daca nu stiti proprietatile sale medicinale, sigur stiti ca trandafirul rosu poate invoca sentimente romantice. Pe langa toate aceste semnificatii, trandafirul are si importante proprietati curative. Uleiul trandafirului este considerat unul dintre cele mai bune tratamente pentru catifelarea si ingrijirea tenului. Uleiul de trandafiri curata, hidrateaza, catifeleaza si ofera o aroma placuta. Deosebit de eficient dupa expunerea la soare cat si dupa stres sau oboseala.
Daca va tenteaza sa incercati un astfel de remediu, iata ce va propunem!

CLIC PENTRU INSCRIERE GRATUITA

crema cu galbenele

Crema cicatrizanta cu galbenele

Galbenelele sunt utilizate in medicina naturista din timpuri stravechi fiind folosite toate componentele acestei plante, insa cele care contin cea mai mare putere terapeutica sunt florile acesteia. . Sunt intalnite in intreaga tara pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, a cailor ferate si pe langa garduri. Galbenelele sunt plante cu tulpina inalta, ramificata si paroasa, cu flori centrale, tubuloase, de culoare galbena.
Florile de galbenele au in compozitia lor saponozide, mucilagii, carotenoide, alcooli triterpenici, flavonoizi şi glicozizi flavonici, steroli, taninuri, ulei volatil, substante amare, urme de ulei volatil, vitamina C, acid malic, saruri minerale si substante proteice.
Galbenelele se pot utiliza sub forma de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spalaturi, masti si produse cosmetice. In functie de afectiunea care se doreste a fi tratata, galbenelele pot fi

CLIC PENTRU INSCRIERE GRATUITA

crema cu arnica montana

Crema antiseptica cu arnica montana

Arnica este o planta perena, care creste in regiunile montane, are flori asemanatoare margaretelor, galben-aprins, care infloresc vara pe tulpini lungi si paroase. In jurul secolului al VI-lea s-a descoperit ca florile acestei plante au proprietati calmante datorita continutului ridicat de colina si uleiuri volatile. Frunzele sunt ascuţite si dispuse radial în jurul bazei. Numele provine, se pare, din cuvantul grecesc „arnikos” – pielea mielului. Este raspandita mai ales in Europa, Asia si America de Nord, iar in popor ea mai este cunoscuta si sub numele de Margareta Muntilor, Podbalul de Munte, Carul Padurilor, Cujda, Ciuda sau Carul Zanelor.
Arnica contine lactone sesquiterpenice antiinflamatorii, cea mai importanta din punct de vedere medical fiind helenalina. Contine si flavonoide care intaresc vasele de sange.

CLIC PENTRU INSCRIERE GRATUITA

Copyright © ofertacosmetice.info. Powered by Cosmetice Faberlic .