Lemn- dulce

Lemnul-dulce este o plantã din familia leguminoaselor, cunoscut încã de pe vremea egiptenilor. Creşte în tufe cu flori liliachii, in albiile secate ale raurilor si in luncile neimpadurite. Este o planta care a produs in ultimul deceniu o adevarata revolutie in industria farmaceutica, efectele sale hormonale foarte puternice, dar nu numai ele, trezind un imens interes oamenilor de stiinta din intreaga lume. Sute de studii i-au fost dedicate, iar aplicatiile practice si rezultatele terapeutice obtinute cu ea au fost pe masura, asa incat in prezent este una din cele mai folosite plante de pe glob. În scop medicinal se recolteazã rãdãcinile de culoare galbenã la interior şi dulci la gust, foarte bogate in substante zaharoase, de cateva zeci de ori mai dulci decat zaharul (de unde si denumirea de lemn-dulce).

Lemn-dulce – Acţiune
Preparatele din rãdãcinã de lemn-dulce au acţiune expectorantã, antispasticã, diureticã, estrogenã, antialgicã şi antiinflamatoare, anorexigenã (scad pofta de mâncare). De asemenea, lemnul-dulce potenţeazã acţiunea antiinflamatoarelor cortizonice. Experimental s-a dovedit cã acidul gliciretic din lemnul-dulce are o capacitate remarcabilã de a neutraliza toxine precum cea a bacilului tetanic sau alte substanţe cu efect letal cum ar fi stricnina.Lemnul-dulce poate fi folosit în tratamentul adjuvant al obezitãţii, datoritã efectului de diminuare a poftei de mâncare. Este util în inflamaţiile gingiilor, în afecţiuni dermatologice, cum este psoriazisul, sau în eczeme.
Lemnul-dulce este un hormon natural de exceptie.
Boli care se trateaza cu lemn-dulce: Osteoporoza, Tulburari specifice premenopauzei (bufeuri, transpiratie, iritabilitate), gastrita hiperacida, ulcerul gastric si duodenal, reumatism, infertilitate la femei, frigiditate, tuse uscata, tuse iritativa, bronsita acuta si cronica, matreata si iritatii la nivelul pielii capului, reactii alergice. Pentru toate aceste afectiuni se folosesc tincturi sau infuzii cu lemn dulce.
Administrarea de lemn-dulce este contraindicata in cazurile de hipertensiune grava, sarcina, boli tumorale in faze foarte avansate, hipotiroidie pronuntata, ciroza avansata, boli biliare aflate in faza acuta. Persoanele care fac tratamente cu medicamente care contin digoxina nu vor lua intern lemn-dulce.
Persoanele cu probleme cardiace care iau lemn-dulce vor lua si suplimente nutritionale pe baza de potasiu, intrucat nivelul acestuia scade la administrarea acestei plante.
Multitudinea beneficiilor pe care le are lemnul dulce asupra organismului uman se datoreaza elementelor pe care le contine si anume: vitamine din complexul B, flavonoide etc.
Lemnul dulce datorita principiilor pe care le contine are actiune usor diuretica si laxativa, hepatoprotectoare, antispasmodica, antiinflamatoare si antiulceroasa in ulcerul gastric, este fluidifiant al secrețiilor traheo-bronsice si faringiene.
Scade pofta de mancare fiind eficient în tratarea obezitatii, iar proprietatile tonice ale lemnului-dulce fac cura de slabire mai usoara. Are efecte benefice în imbunatatirea digestiei si stimularea peristaltismului intestinal.
Datorita continutului în fitoestrogeni este eficient in asimilarea calciului si mentinerea densitătii osoase normale (în caz de osteoporoza sau tulburari de menopauza), are actiune stimulatoare a productiei de hidrocortizon (substanta antiinflamatorie proprie organismului, care reduce semnificativ inflamatia, ceea ce explica actiunea sa puternic antiinflamatorie); acidul gliceridic din lemnul dulce are actiune antitoxica, neutralizeaza toxinele bacilului tetanic, precum si alte substante cu efect toxic.
Happy Colon este un supliment alimentar 100% natural cu fibre de in si psyllium si plante pentru detoxifiere. Este o combinatie de 7 plante si argila printre care si lemnul dulce, special selectate, care ajuta organismul în procesul de detoxifiere si regleaza natural functionarea normala a tubului digestiv.
Produsul nu contine conservanti, coloranti sau aditivi alimentari!
Happy Colon il gasiti in catalogul Ladys la un pret excelent. Pentru a putea chizitiona produseul este necesara crearea unui cont gratuit si fara obligatii.
La comenzi de peste 50 de lei transportul este gratuit, iar la comenzi de peste 65 de lei se aplica discount de la 5% pana la 35%.
Crearea contului se poate face AICI.

error: Content is protected !!