Femeia dotata cu un simt estetic deosebit a dorit mereu sa fie frumoasa si atragatoare. Bineinteles frumusetea este un dar pe care natura il ofera unora mai mult , altora mai putin,dar este evident ca un obraz frumos este cartea de vizita a oricarei femei.
Dorinta de infrumusetare nu este o preocupare numai a vremurilor moderne, ea a preocupat omenirea de-a lungul istoriei. Omul primitiv a observat influentele nefaste ale apei, soarelui, vantului asupra pielii si implicit degradarea ei, a cautat sa gaseasca in cadrul naturii mijloacele de evitare sau intarziere a efectelor nocive ale acestora.
Uleiurile vegetale au servit la curatirea si netezirea pielii corpului, iar alifiile si pomezile preparate cu uleiuri de palmier, cocos, ricin, unt de cacao si mai tarziu cu untura de capra, de gasca de balena ca si diferite fierturi de ierburi, aparau pielea de insolatie, frig, vant si de insecte.
Mai tarziu apar parfumurile care, in Egiptul antic erau dedicate cultului divin.
Regina Cleopatra, cosiderata prototipul frumusetii egiptene avea retete precise dupa care isi pregatea fardurile si alifiile , iar visageurii executau machiajl dupa forma fetei.
In Evul Mediu grija pentru frumusete cunoaste o oarecare stagnare, din cauza persecutiilor religioase. In Franta, in timpul regelui Ludovic al paisprezecelea (Regele Soare) machiajul a ajuns la un rafinament deosebit, fiind la moda alunitele false, pudratul fetei, rujarea intensa a buzelor si parfumurile.
In timpul renasterii incepe sa se dezvolte prepararea cosmeticelor pe plan industrial. Franta detine si astazi intaietatea in fabricarea parfumurilor, iar retetele folosite pentru prepararea lor sunt pastrate ca secrete de fabricatie.
Parfumurile: Christian Dior, Guerlain, Chanel, Lacome, Rochars sunt considerate o mandrie a Frantei.
In catalogul Ladys veti gasi o gama variata de cosmetice de calitate pe baza de uleiuri vegetale, dar si parfumuri esente frantuzesti cu concentratie mare ce persista pana la 12 ore.
Inscrierea pe site-ul Ladys este gratuita si fara obligatii la comenzi lunare, comanda minima este de 10 lei, iar daca aveti o comanda ce depaseste 50 de lei transportul este gratuit, la comenzi de peste 65 de lei aveti discount de la 5% pana la 35%.

error: Content is protected !!